Névjegy

 

Itthon Miskolcon

Miskolcon születtem 34 évvel ezelőtt, azóta is minden ideköt, két kislányommal és feleségemmel ma is itt élünk. Kisiskolásként a Fazekas zenetagozatára jártam, aztán a Földesben érettségiztem 1998-ban, majd a Miskolci Egyetem jogi karán végeztem. Ezt követően egy miskolci fuvarozó és vagyonkezelő cégnél helyezkedtem el országgyűlési képviselővé választásomig.

Diákéveim alatt is folyamatosan dolgoztam, részint a vendéglátásban, illetve a Diósgyőri Várban turistáinak mutathattam be azt a helyet, melyhez gyermekkorom meghatározó élményei kötődnek. De amellett, hogy a labdarúgás és a Diósgyőr szeretete meghatározó volt az életemben, dolgoztam játékvezetőként is. Az előző városvezetés idején sokat munkálkodtam a miskolci sportlétesítmények és a Diósgyőri stadion fejlesztésén is.

Fiatalon belekerültem a helyi közösségi, politikai életbe, ami eleinte jótékonysági rendezvények szervezését, rászoruló gyermekek támogatását jelentette. Már lassan másfél évtizede annak, hogy társaimmal az első alkalommal megszerveztük, hogy a mikulás idején Miskolcon kórházban levő gyermekek ne maradjanak ajándék nélkül.

Miskolcot szolgálni

Káli Sándor polgármestersége idején, mely meggyőződésem szerint Miskolc utóbbi harminc évének legsikeresebb időszaka volt - 2002-től 2010-ig önkormányzati képviselő voltam-, két évig az MSZP frakcióvezetőjeként is tevékenykedtem. Mindig is aktív szereplője voltam az ifjúsági civil közösségeknek, de az MSZP két ifjúsági szervezetének is voltam a vezetője. Ezért is, és mert mindig is fontosnak tartottam a rászorulók, önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévők képviseletét. Az önkéntes tevékenységet, a civilekkel való kapcsolattartást, a jótékonysági rendezvények szervezését pedig a Táncsics Alapítvány kurátoraként ma már hatékonyabban tudom megvalósítani. Minden szerepben Miskolcot és térségét, az itt élők érdekét igyekszem szolgálni.